Monday, April 11, 2011

Latihan Lisan I - Sharifa Suhailah

1) Besar kemungkinan bahawa mereka adalah sebuah keluarga, kerana jikalau mereka semua berteman, tidak mungkin mereka akan membawa kanak-kanak bersama.

2) Terdapat tiga orang lelaki yang sedang barbekyu. Mungkin makanan tersebut ialah untuk makanan tengah hari mereka. Terdapat dua budak perempuan di dalam gambar itu juga. Mungkin mereka baru sahaja kembali dari berenang kerana mereka mengenakan pakaian renang mereka dan basah.

3) Ya kerana terdapat pelbagai permainan dan benda yang boleh dilakukan. Mungkin mereka berdekatan dengan sebuah sungai, dan budak perempuan itu boleh berenang atau bermain air. Pelbagai aktiviti boleh dilakukan di mana mereka berada.

6 comments:

 1. Sesuatu yang menarik tentang entrinya ialah dia dapat memberi pendapat positif tentang soalan 3 .
  Sesuatu yang dapat dibaiki ialah untuk menjelaskan lebih tentang perkara yang mereka membuat.

  ReplyDelete
 2. Jawapan kamu jelas dan bagus.

  Tetapi, beberapa ayat-ayat tidak begitu tepat. Sebagai contoh, '...kerana mereka mengenakan pakaian renang mereka dan basah' boleh digantikan dengan '....kerana pakaian renang mereka basah'.

  ~Sarah

  ReplyDelete
 3. 1) Kamu menjelaskan semua aspek dengan baik. Saya suka kerana jika saya tidak melihat gambar itu saya pun boleh melihat gambar itu di dalam minda saya.

  ReplyDelete
 4. Jawapan yang jelas dan tepat. Semua yang berlaku telah diceritakan.

  Boleh memberikan lebih pendapat.

  ReplyDelete
 5. 1. Jawapanny panjang dan terperinci.
  2. Ia tidak perlu banyak baikan.

  ReplyDelete
 6. 1. Jawapan awak bagus.

  2. Tidak perlu banyak pembetulan.

  ReplyDelete